Avtokom.com.ua - Каталог автокомпонентов

Економіка Volkswagen, BMW і Daimler відреагували на звинувачення в картельній змові

39816675_303

Якщо закиди журналу Der Spiegel у картельній змові німецьких автоконцернів Volkswagen, Audi, Porsche, BMW і Daimler підтвердяться, буде викрито одну з найбільших змов за всю історію німецької економіки.

 

За даними Der Spiegel, представники Volkswagen, Audi, Porsche, BMW і Daimler від початку 1990 років регулярно зустрічалися.

Автоконцерн BMW відповів на закиди в картельній змові з чотирма іншими німецькими автовиробниками, які раніше оприлюднив тижневик Der Spiegel.

"Автомобілі BMW Group не втягнуті в маніпуляції і відповідають чинним вимогам законодавства. Це стосується й дизельних автомобілів", - заявив у неділю, 23 липня, представник концерну.

У BMW не заперечують, що керівництво концерну зустрічалося з представниками Volkswagen, Audi, Porsche і Daimler. Однак у компанії стверджують, що ці зустрічі були необхідні для створення інфраструктури використання рідкого реагенту AdBlue. Цей реагент потрібен для очищення вихлопних газів дизельних двигунів.

 

У BMW запевняють, що технологія очищення вихлопних газів, яку вони використовують, відрізняється від технологій конкурентів і дозволяє без жодних маніпуляцій досягати показників, до яких зобов'язує закон.

Реакція Daimler і Volkswagen

Виробнича рада концерну Daimler вимагає розслідувати закиди, оприлюднені в німецькій пресі. Робочі місця не повинні постраждати внаслідок імовірних протиправних дій, передає слова очільника виробничої ради Міхаеля Брехта (Michael Brecht) інформагенція dpa. Брехт додав, що розслідування обов'язково повинне мати наслідки. Які саме, він не уточнив.

Виробнича рада Volkswagen теж вимагає звіту про ситуацію від керівників концерну. Наглядова рада VW проведе позачергове засідання через оприлюднену Der Spiegel інформацію в середу, 26 липня.

Якщо закиди на адресу автовиробників підтвердяться, стане відомо про одну з найбільших картельних змов за всю історію німецької економіки, пише інформагенція Reuters. Автоконцернам загрожують мільярдні штрафи та іміджеві втрати. У німецькій автоіндустрії працюють понад 800 тисяч людей.

Антимонопольне відомство перевіряє інформацію

У Федеральному антимонопольному відомстві Німеччини заявили, що мають інформацію "про можливі домовленості в технічній сфері між німецькими автовиробниками". У відомстві кажуть, що такі дані має і Єврокомісія. Речник Єврокомісії напередодні повідомив, що Брюссель перевірить правдивість закидів.

Міністр транспорту ФРН Александер Добріндт (Alexander Dobrindt) та міністерка економіки Бріґітте Цюпріс (Brigitte Zypries) вимагають розслідувати звинувачення на адресу концернів.

Закиди Der Spiegel

За даними Der Spiegel, представники Volkswagen, Audi, Porsche, BMW і Daimler від початку 1990 років регулярно зустрічалися. На зустрічах обговорювали вибір постачальників і вартість деталей. Саме на одній із таких зустрічей начебто ухвалили рішення, яке призвело до скандалу щодо махінацій із вихлопами дизельних двигунів, пише Der Spiegel. 

Після звинувачень у картельній змові біржова вартість акцій Daimler, Volkswagen та BMW різко впала.

Источник: Deutsche Welle

27.07.17

Подписка на рассылку новостей

Архив новостей e-mail: