Avtokom.com.ua - Каталог автокомпонентов

Яким буде перший електро кросовер Subaru?

1608033161210033

Subaru розкрила подробиці про свій перший повністю електричний автомобіль. Він буде представляти собою середньорозмірний кросовер, схожий за габаритами з Forester, і побудований на платформі, розробленої спільно з Toyota.
Основним ринком для моделі стане Європа. Поки Subaru озвучила тільки приблизну дату прем'єри: електрокар дебютує в першій половині 2020-х років. За більш ранніми неофіційними даними, його можуть представити вже восени наступного року на Токійському автосалоні.
В Subaru також відзначили, що поява «зеленого» автомобіля дасть початок другого етапу електрифікації модельного ряду японської компанії в Європі. На сьогоднішній день в портфелі марки є три автомобілі з силовими установками, що працюють за принципом «помірний гібрид»: Impreza, XV і Forester. На них припадає приблизно 60 відсотків європейських продажів.

Перший електрокар Subaru стане серійним втіленням концепт-кара Evoltis, у якого може запозичити не тільки основні риси зовнішності, але і назва. В основу новинки ляже платформа e-TNGA, розроблена інженерами Subaru і Toyota. Та ж архітектура стане базою для електрокроссовера Toyota розміром з RAV4, також призначеного для європейського ринку - його представлять вже в наступному році. Пізніше на платформі будуть побудовані ще п'ять «батарейних» Toyota: три кроссовера, седан і мінівен.
Є попередні дані і про оснащення електрокросса: очікується, що віддача його силової установки складе як мінімум 290 кінських сил, а акумулятори забезпечать не менш 500 кілометрів ходу на одній зарядці.

23.12.20

Подписка на рассылку новостей

Архив новостей e-mail: