Avtokom.com.ua - Каталог автокомпонентов

Continental презентує шини з пластикових пляшок на виставці IAA Mobility

continental-perenosit-ezhegodnoe-sobranie-aktsionerov_2020_www

Всесвітньо відомий виробник покришок, компанія Continental, починає активно застосовувати у виробництві вторинний пластик. Це спільна розробка з постачальником OTIZ, який досі виробляв матеріал для каркасів шин. З новим процесом, який запрацює з 2022 року, для повного комплекту шин планується використовувати понад 60 перероблених ПЕТ- пляшок.

Нова екологічно безпечна поліефірна речовина не буде поступатись у міцності та витривалості актуальним на сьогодні матеріалам для шинних каркасів. Технологія перероблення пляшок не передбачає проміжних етапів, що значно впливає на екологічність процесу виробництва.

Доктор Андреас Топп, відповідальний за матеріали та технологічні процеси компанії Континенталь, зазначає:

Вже у 2022 році ми зможемо використовувати матеріал, отриманий із перероблених ПЕТ-пляшок, у виробництві шин. У нашому інноваційному процесі перероблення волокна віджимають з використаного ПЕТ-матеріалу без необхідності попереднього його розщеплення на компоненти.

Перші покришки, вироблені за новою технологією, будуть презентовані на цьогорічній виставці IAA Mobility у німецькому Мюнхені. 

В рамках процесу перероблення з пляшок видаляють кришки, після цього механічно подрібнюють та гранулюють. Пряжа для каркасів покришок виготовляється вже з готового грануляту. 

Лабораторні випробування, проведені компанією Continrntal, показали, що нові волокна не поступаються у термічній стійкості та міцності матеріалам, що досі використовуються у шинній промисловості. За даними компанії, на сьогоднішній момент стандартна шина для легкового автомобіля містить близько 400 грамів поліефірної пряжі. Це означає, що для виготовлення комплекту покришок для одного автомобіля буде використовуватись понад 60 перероблених пластикових пляшок.

Щонайменше до 2050 року Continrntal планує повністю перейти на вторинні матеріали у виробництві шин преміум-класу. Це стосується також всіх постачальників сировини, з якими співпрацює компанія.


11.08.21

Подписка на рассылку новостей

Архив новостей e-mail: